jlp logo boven
thermografische detectie
elektrische installatie, onderhoud en keuring

Gaslek detectie

Een Gaslek opsporen

het lokaliseren van een gaslek is niet eenvoudig en kan zeer tijdrovend zijn, de technieken voor het opsporen van een gaslek kunnen variëren naar gelang het volume van gasverlies. A

ls de hele woning naar gas ruikt is de eenvoudigste methode ‘reukzin’ niet meer van nut en dient er met speciale technieken of apparatuur naar het gaslek gezocht te worden.

De gevolgen van een gaslek, zelfs bij een minimaal doch constant verlies van gas kunnen rampzalig zijn. Wanneer zich een gasbel vormt kan een kleine vonk of ontsteking ontploffingsgevaar of brand inhouden.

sub_gas

Lek opsporing – Technieken

Meest eenvoudige techniek is de reukzin, door het toevoegen van een bepaald product (oa: tetrahyrdothiofeen is al effectief wanneer 1% aardgas in de lucht al opgemerkt wordt.  Ook Butylmercaptaan, dimethylsulfide of thiolen kunnen gebruikt worden) deze producten veroorzaken een sterke geur (stank) en zorgen ervoor dat het lek kan gevonden worden.

Andere technieken zijn het opsporen van het aantal gasdeeltjes in de lucht met speciale apparatuur (gassonorisatie en tracergas)

Contacteer ons zo snel mogelijk bij het vermoeden van een gaslek, beter voorkomen dan genezen!

Contacteer JLP Detectie
jlp detectie service back to top